Nieuw Manresa - Levensloopbestendige parkwoningen, Bouwnummer 26

Koopprijs

€ 359.000 vrij op naam

Woonoppervlakte

139 m2

Kaveloppervlak

216 m2

Omschrijving

Het Manresapark aan de Casinoweg in Venlo-Oost krijgt nieuw leven! In deze bosrijke omgeving verrijst een duurzame woonbuurt: Nieuw Manresa. Kleinschalig, want naast veiligheid, gezondheid en comfort is rust hier hét sleutelwoord. Meer dan twee derde van het plangebied blijft groen met prachtige monumentale bomen en een centraal park. De ligging op de steilrand biedt een uniek uitzicht richting het centrum van Venlo. Een unieke setting voor een net zo unieke woonbuurt. Met volop ruimte om te wandelen en te spelen. In de buurt rijdt alleen bestemmingsverkeer wat de buurt bijzonder autoluw maakt.

Groen wonen
In Nieuw Manresa is er ruimte voor appartementen en wordt er een beperkt aantal woningen ontwikkeld. De in totaliteit 24 woningen bestaan uit ruime tweekappers, levensloopbestendige parkwoningen en luxe bospatiowoningen. Door het doordachte ontwerp lijken de woningen op te gaan in de serene omgeving. Alles staat in het teken van optimaal genieten van de omliggende natuur. En om deze natuur zo veel mogelijk te ontlasten zijn de woningen zeer energiezuinig. De onderhoudsvrije kozijnen zijn voorzien van triple beglazing en hebben een hoge isolatiewaarde. Standaard zijn de woningen voorzien van zonnepanelen, een gasloze warmtepomp met vloerverwarming en een CO2-gestuurd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor de portemonnee.

Levensloopbestendige parkwoningen
Midden in de woonbuurt verrijzen acht levensloopbestendige parkwoningen. Ideaal als u gelijkvloers wilt wonen én wilt blijven genieten van een eigen tuin. De oranje-rode gevelsteen wordt afgewisseld met gevelbekleding van onderhoudsvriendelijk hout en het bijzondere metselwerk geeft de parkwoningen een tijdloos, speels karakter. Het schuine, zuidelijke dakvlak is volledig voorzien van geïntegreerde zonnepanelen. Het noordelijk gelegen dakvlak is voorzien van antracietkleurige vlakke dakpannen. Alle woningen krijgen parkeergelegenheid voor één auto op eigen terrein en de achtertuinen zijn gelegen op het noorden of het zuiden. Het perceeloppervlak van de parkwoningen is circa 207 m².

De onderhoudsvrije kunststof kozijnen zijn voorzien van triple beglazing en hebben een hoge isolatiewaarde. Dat gecombineerd met de geïntegreerde zonnepanelen, een gasloze warmtepomp met vloerverwarming en een CO2-gestuurd ventilatiesysteem met warmteterugwinning, maakt de woningen zeer energiezuinig met lage maandlasten.

De afwerking
Standaard worden de buitenwanden van de woningen opgebouwd uit kalkzandsteen, hoogwaardige isolatie, baksteen-metselwerk gecombineerd onderhoudsvriendelijke houten gevelbekleding en voorzien van kunststof kozijnen met triple beglazing. De dubbele garagedeur is voorzien van hetzelfde hout als de gevelbekleding, zodat het een mooi geheel vormt. Verder zijn de woningen gasloos, worden ze voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming, een warmtepomp met een boiler en een gebalanceerde CO2-gestuurde ventilatie met warmteterugwinning. De keuken is geheel exclusief, voor de badkamer/toilet(ten) wordt een stelpost opgenomen om deze volledig naar eigen wens in te kunnen richten.

Lees verder...

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
€ 359.000 vrij op naam
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Type object
Huis
Bouwvorm
Nieuwbouw
Type woonhuis
(Semi) bungalow
Woningsoort
Geschakelde woning
Bouwjaar
2020
Type dak
Zadeldak

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
139 m2
Perceeloppervlakte
216 m2
Inhoud
533 m3

Indeling

Aantal woonlagen
2
Aantal kamers
3 kamers (2 bedrooms)
Overige voorzieningen
Mechanische ventilatie, TV kabel, Zonnepanelen en Balansventilatie

Energie

Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Driedubbel glas en Kierdichting
Verwarming
Gedeeltelijke vloerverwaring, Elektrische verwarming en Warmtepomp
Warm water
Elektrische boiler (eigendom)

Buitenruimte

Locatie
Aan park, Aan rustige weg, In woonwijk, Beschutte ligging en In bosrijke omgeving

Parkeren

Parkeer mogelijkheden
met 1 plaats

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te bekijken

Documentatie per e-mail

Heb je een vraag?

Neem contact op met onze makelaar

Nieuw Manresa

Is een ontwikkeling van:

Venterra

Abonneren op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom woningtype Nieuw Manresa - Levensloopbestendige parkwoningen in het project Nieuw Manresa