Nieuw Manresa - Levensloopbestendige boswoningen, Bouwnummer 9

Koopprijs

€ 469.000 vrij op naam

Woonoppervlakte

169 m2

Kaveloppervlak

265 m2

Omschrijving

Het Manresapark aan de Casinoweg in Venlo-Oost krijgt nieuw leven! In deze bosrijke omgeving verrijst een duurzame woonbuurt: Nieuw Manresa. Kleinschalig, want naast veiligheid, gezondheid en comfort is rust hier hét sleutelwoord. Meer dan twee derde van het plangebied blijft groen met prachtige monumentale bomen en een centraal park. De ligging op de steilrand biedt een uniek uitzicht richting het centrum van Venlo. Een unieke setting voor een net zo unieke woonbuurt. Met volop ruimte om te wandelen en te spelen. In de buurt rijdt alleen bestemmingsverkeer wat de buurt bijzonder autoluw maakt.

Groen wonen
In Nieuw Manresa is er ruimte voor appartementen en wordt er een beperkt aantal woningen ontwikkeld. De in totaliteit 24 woningen bestaan uit ruime tweekappers, levensloopbestendige parkwoningen en luxe bospatiowoningen. Door het doordachte ontwerp lijken de woningen op te gaan in de serene omgeving. Alles staat in het teken van optimaal genieten van de omliggende natuur. En om deze natuur zo veel mogelijk te ontlasten zijn de woningen zeer energiezuinig. De onderhoudsvrije kozijnen zijn voorzien van triple beglazing en hebben een hoge isolatiewaarde. Standaard zijn de woningen voorzien van zonnepanelen, een gasloze warmtepomp met vloerverwarming en een CO2-gestuurd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor de portemonnee.

Levensloopbestendige boswoningen
Aan de noordzijde van Nieuw Manresa worden acht luxe levensloopbestendige boswoningen gerealiseerd; prachtig gelegen aan de rand van het plan waar de oranje-rode gevelstenen in combinatie met de houten gevelpanelen een passend decor vormen tegen de hoge bomen achter het perceel. De woningen zijn zodanig ontworpen dat de bosbeleving zo optimaal mogelijk wordt, zowel binnen als buiten. Deze woningen hebben een slaap- en badkamer op de begane grond. Ideaal als u gelijkvloers wilt wonen maar wel de beschikking wilt hebben over een lekkere tuin én de mogelijkheid tot twee extra slaapkamers en een badkamer op de verdieping.

Een bijzonder kenmerk van de woningen zijn de twee (patio)tuinen. Aan de voorzijde een heerlijke plek in de zon en aan de achterzijde een bospatio met veel privacy. Alle woningen zijn gelegen op een kavel van circa 262 m² en krijgen een ruime oprit met de mogelijkheid om er twee auto’s naast elkaar te kunnen parkeren.

De onderhoudsvrije kunststof kozijnen zijn voorzien van triple beglazing en hebben een hoge isolatiewaarde. Dat gecombineerd met de geïntegreerde zonnepanelen, een gasloze warmtepomp met vloerverwarming en een CO2-gestuurd ventilatiesysteem met warmteterugwinning, maakt de woningen zeer energiezuinig met lage maandlasten.

De afwerking
Standaard worden de buitenwanden van de woningen opgebouwd uit kalkzandsteen, hoogwaardige isolatie, baksteen-metselwerk gecombineerd onderhoudsvriendelijke houten gevelbekleding en voorzien van kunststof kozijnen met triple beglazing. De dubbele garagedeur is voorzien van hetzelfde hout als de gevelbekleding, zodat het een mooi geheel vormt. Verder zijn de woningen gasloos, worden ze voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming, een warmtepomp met een boiler en een gebalanceerde CO2-gestuurde ventilatie met warmteterugwinning. De keuken is geheel exclusief, voor de badkamer/toilet(ten) wordt een stelpost opgenomen om deze volledig naar eigen wens in te kunnen richten.

Lees verder...

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
€ 469.000 vrij op naam
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Type object
Huis
Bouwvorm
Nieuwbouw
Type woonhuis
(Semi) bungalow
Woningsoort
Halfvrijstaande woning
Details woning
Semi-bungalow
Bouwjaar
2020
Type dak
Zadeldak

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
169 m2
Perceeloppervlakte
265 m2
Inhoud
665 m3

Indeling

Aantal woonlagen
2
Aantal kamers
4 kamers (3 bedrooms)
Overige voorzieningen
Mechanische ventilatie, Glasvezel kabel, Zonnepanelen en Balansventilatie

Energie

Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Driedubbel glas en Kierdichting
Verwarming
Gedeeltelijke vloerverwaring, Elektrische verwarming en Warmte terugwininstallatie
Warm water
Elektrische boiler (eigendom)

Buitenruimte

Locatie
Aan bosrand, Aan park, Aan rustige weg, In woonwijk en In bosrijke omgeving

Parkeren

Parkeer mogelijkheden
met 2 plaatsen

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te bekijken

Documentatie per e-mail

Heb je een vraag?

Neem contact op met onze makelaar

Nieuw Manresa

Is een ontwikkeling van:

Venterra

Abonneren op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom woningtype Nieuw Manresa - Levensloopbestendige boswoningen in het project Nieuw Manresa