Koopprijs

Van € 771.225 - € 782.250 vrij op naam

Aantal woningen

2 (2 beschikbaar)

Woonoppervlakte

244 m2 tot 250 m2
Type woonhuis
Villa
Woningsoort
Vrijstaand
Perceeloppervlakte
450 m2
Inhoud
911 m3

Omschrijving

Doe nu mee aan de inschrijving via Nieuw Wonen Venlo
(zie projectwebsite)

2 Villa’s en 5 bungalows in nieuwbouwplan Silohof in Hout-Blerick.
Geef nu aan wat jouw favoriete kavels zijn!
Als je meedoet aan de voorinschrijving, heb je straks een streepje voor bij de definitieve inschrijving/toewijzing!

Van Hout-Blerick naar Venlo
Hout-Blerick ligt aan de zuidkant in de gemeente Venlo, ten westen
van de Maas. Ten noorden van dit kerkdorp ligt de A73, een ideale noord-zuid verbinding. Vandaar dat dit dorp is verworden tot een rustig forensendorp. Enerzijds heeft men via deze snelweg snel aansluiting op het landelijk wegennetwerk. Anderzijds ligt het dynamische centrum van Venlo maar op enkele kilometers afstand. Het noordelijk gelegen Blerick heeft een eigen station waarmee ook het reizen via het openbaar vervoer tot de mogelijkheden behoort.
 
Welkom thuis in Hout-Blerick
Hout-Blerick is een kerkdorp behorende tot de gemeente Venlo (stadsdeel Blerick). Van oorsprong is het een agrarisch dorp. Vandaar dat men hier nog vele hoeves en boerderijen aantreft. De kerk uit 1953, opgetrokken in een eclectische architectuur met neo-romaanse kenmerken, is dan ook beeldbepalend voor het dorp.  In en rondom Hout-Blerick is nog veel groen te ontdekken, van landerijen tot kleinere bosschages.
Een groter en uniek natuurgebied ligt aan de zuidwest kant, genaamd het Dubbroek. Het merendeel van het Dubbroek ligt in een oude Maasarm. In de lage natte delen bestaat het voornamelijk uit elzenbroekbos, hogerop groeien ook eiken en dennen. Een van de meest opvallende planten is de dotterbloem die in het voorjaar prachtige gele bloemen heeft. Het gehele gebied is vrij toegankelijk op wegen en paden. Door het gebied loopt een 3,5 kilometer lange wandelroute. In dit natuurgebied ontspringt ook de Springbeek die zich een weg baant door Hout-Blerick richting de Maas. Er wordt gewerkt aan plannen om deze beek die aan de zuidkant van Silohof weer in oude glorie te revitaliseren. De Springbeek die uitmondt in de Maas had vroeger ook een oude graan- en oliemolen. Nu is het een markant woonhuis aan de Maas.
Ook zijn er plannen om de Maas zijn natuurlijke brede loop weer terug te geven. Hierdoor kan er zich weer een natuurgebied ontwikkelen dat de waarde van het dorp zal verhogen.
 
Modern wonen met een dorps karakter
Op de oude locatie van een veevoeder leverancier in Hout-Blerick wordt een kleinschalig woningbouwproject gerealiseerd. De locatie is gesitueerd in de directe nabijheid van het sfeervolle dorpsplein met haar neo-romaanse kerk.
Aan een hof, genaamd Silohof, vernoemd naar de oude functie van het terrein, liggen een 5-tal sfeervolle en unieke moderne patiobungalows.
 
Daarnaast worden aan de achter liggende straat, de Springbeekweg, twee ruime moderne vrijstaande villa’s in twee lagen met kap gerealiseerd.
Alle woningtypes worden gebouwd in houtskeletbouw met zeer hoge isolatiewaarden en voorzien van zonnepanelen, waardoor ze het predicaat energieneutraal hebben.

2 Moderne vrijstaande villa’s
De 2 monumentale vrijstaande villa’s zijn verschillend van elkaar door het gebruik van andere kleuren stenen. De entree en garage zijn bekleed met houten delen.
Het gehele dakvlak aan de voorzijde is volledig uitgevoerd als één groot zonnepaneel.


Schrijf in voor de nieuwsbrief via: Nieuw Wonen Venlo.

Lees verder...
Bnr.
Reset
6 Silohof - Villa's € 782.250

Silohof - Villa's

Bouwnummer 6 - € 782.250

Beschikbaar, schrijf je nu in!

244 m2 woonoppervlakte

450 m2 perceeloppervlakte

Bekijk meer details

7 Silohof - Villa's € 771.225

Silohof - Villa's

Bouwnummer 7 - € 771.225

Beschikbaar, schrijf je nu in!

250 m2 woonoppervlakte

450 m2 perceeloppervlakte

Bekijk meer details

Zetfouten en verkocht voorbehouden

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te bekijken

Documentatie per e-mail

Ontvang de bovenstaande documentatie van dit type woning per e-mail:

Abonneer op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom woningtype Silohof - Villa's in het project Silohof Hout-Blerick