De eerste 5 stappen om je nieuwbouwhuis in te richten

30 december 2019

Yes! Je hebt de sleutels van je nieuwbouwwoning ontvangen. Als kersverse eigenaar wil je dan natuurlijk meteen beginnen met de inrichting. Maar hoe zorg je dat je nieuwe woning echt jouw thuis wordt? Deze 5 stappen helpen je hierbij.

1. Verdeel de ruimtes
Denk goed na over welke ruimte welke functie heeft. Mogelijk is het handig ruimtes op een andere manier in te delen door bijvoorbeeld een muur eruit te breken of openslaande deuren naar de tuin te realiseren.

2. Schets een plattegrond
Maak per ruimte een plattegrond op schaal. Zo kun je een goed beeld vormen van de ideale indeling en de grootte van de meubels. Door verschillende indelingen te schetsen zie je welk item waar het beste past. Bovendien kun je de plattegrond gebruiken als basis voor het lichtplan.

3. Maak een lichtplan
Nu je van elke ruimte weet hoe je deze wil inrichten, kun je ook per kamer inschatten waar er extra licht nodig is. Gebruik sfeerverlichting in de donkere hoeken, hang een plafondlamp boven de plek van de eettafel en installeer dimmers. Dimmers geven een sfeervol effect aan elke ruimte.

4. Kies een interieurstijl
Waarschijnlijk heb je al wat meubelstukken gekocht. Kijk bij welke interieurstijl deze passen en zorg dat je nieuwe meubelstukken en decoratieve items aansluiten bij deze stijl.

5. Creëer privacy
Een nieuwbouwwoning wordt kaal opgeleverd. Om te voorkomen dat voorbijgangers naar binnen gluren, is het handig om snel (rol)gordijnen op te hangen of raamdecoratie zoals plakfolie op de ramen te plakken.