Tips voor raamdecoratie van je nieuwbouwhuis

17 januari 2020

Yes! Je hebt de sleutel van je nieuwbouwhuis. Nu kun je beginnen met inrichten. Het kiezen van de juiste raamdecoratie is een goede eerste stap. Maar welke raamdecoratie kies je dan? Hieronder 3 punten om rekening mee te houden.

1 Grootte
Houd bij de keuze voor bepaalde raamdecoratie de grootte van de ruimte in je achterhoofd. Heb je een kleine kamer? Gebruik dan verticale raamdecoratie. Dit zorgt ervoor dat de ruimte hoger aanvoelt. Laaghangende stoffen gordijnen zijn geschikt om een grote ruimte een warme sfeer te geven. Door horizontale raamdecoratie (zoals jaloezieën) te gebruiken lijkt een ruimte breder.

2 Sfeer
Bedenk welke sfeer je wil creëren in je huis. Zorg dat de raamdecoratie past bij de interieurstijl van de rest van het huis. Kies je voor een modern industrieel interieur? Versterk deze look dan door het gebruik van aluminium jaloezieën. Houten jaloezieën of rolgordijnen passen juist weer goed bij een landelijke stijl.

3 Functie
Kijk per kamer hoeveel licht en privacy je nodig hebt. In de woonkamer wil je bijvoorbeeld wel wat privacy creëren, maar maakt het niet zoveel uit als de raamdecoratie lichtdoorlatend is. Terwijl een verduisterend (rol)gordijn in je slaapkamer erg functioneel is en ervoor zorgt dat je goed door kunt slapen.